Hvordan kle barna

Et godt råd er å følge trelagsprinsippet

Trelagsprinsippet

  1. Innerste lag; Ull eller syntetisk. Ikke ty til bomull som innerste lag, da bomull holder på fukten og tørker sakte.
  2. Mellomlag; Fleece- eller ullgenser. Er det veldig kaldt, er en tynn dunjakke også et godt alternativ til mellomlag
  3. Ytterste lag; Skall, regntøy eller vattert. Det ytterste laget skal beskytte mot vær og vind.

Etter sommerferien, er det barnehagestart for mange barn. Da er det greit å ha kjøpt inn klær som holder barna varme om høsten. Et godt råd er å følge trelagsprinsippet. Tiny Trolls har alt du trenger for dette; undertøy, mellomlag og yttertøy.

Innerste lag; Ull eller syntetisk:

Ull isolerer godt og holder barna varme på kjølige dager. Det transporterer også all fukt bort fra kroppen, slik at barna føler seg tørre selv om de er i aktivitet. For barn som er sensitive eller allergiske mot ull, er superundertøy et godt alternativ. Mange av våre kunder har skrytt av Gulliver Superundertøy.

Gulliver Superundertøy

Gulliver Superundertøy er spesielt utviklet for barn med sensitiv hud.

Gutten min på 5 år tåler ikke ull, så han trenger myke klær uten sømmer som klør. Og når han selv får velge klær, er det Tiny Trolls sitt superundertøy han velger.

Tiny Trolls mamma til en gutt på 5 år, en på 3 år og en på 8 måneder.Liv Judit Olsen

For barn med atopisk eksem er også Gulliver Superundertøy en vinner.

Sønnen min på 2 år har atopisk eksem, og når han fikk på seg Gulliver Superundertøy ville han ikke ta det av seg. Det er både mykt og godt å ha på seg og klør ikke.

Tiny Trolls mamma til en jente på 6 år og en gutt på 2,5 år.Jofrid Kristin Egilsdatter Danielsen

Ikke ty til bomull som innerste lag, da bomull holder på fukten og tørker sakte.
Ull og syntetisk er det som best holder barna dine varme gjennom dagen.

Mellomlag; Fleece- eller ullgenser

Mellomlaget skal isolere varmen og holde kulden ute. Småbarn under 1 år kan du gjerne kle i ull, men for barn som er veldig aktive, anbefaler vi fleecegenser. Er det veldig kaldt, er en tynn dunjakke også et godt alternativ til mellomlag. Dette kan du gjerne ta med i sekken om barna skal være lenge ute.

Vi har kjøpt det meste fra kolleksjonen til Tiny Trolls, og favoritten til datteren min er Teddy-jakkene. De er lette, myke og gode å ha på. De varmer godt samtidig som de gir god bevegelighet.

Tiny Trolls mamma til en jente på 3 år.Sunniva Rasmussen

Ytterste lag; Skall eller vattert

Det ytterste laget skal beskytte mot vær og vind. Det er også viktig at det ytterste laget kan slippe ut fukt som transporteres gjennom det første og andre laget. Vi anbefaler at du kler poden i en skalljakke, skalldress eller vattert jakke, avhengig av været.

For å holde på varmen, skal det innerste laget sitte tett inntil kroppen, mens mellomlag og ytterlag skal gi plass til luft mellom plaggene. For barn er det også viktig med fleksible og bevegelige klær.

 

Vi er en veldig aktiv familie som er ute flere timer om dagen, så vi er veldig opptatt av godt yttertøy. Etter at vi fant Tiny Trolls har vi sluttet med andre merker. Ungene holder seg tørre og varme hele tiden. Klærne gir også god bevegelsesfrihet.

Tiny Trolls mamma til en gutt på 3 år og en på 8 måneder.Tine Venes

Alle små troll elsker å utforske naturen og boltre seg med utendørslek, Tiny Trolls sin visjon er; "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær".

 

 

Copyright © Tiny Trolls of Norway