Hvordan kle barnet i kulden

Hvordan kle barnet i kulden

Tiny Trolls får ofte spørsmål om hvordan det er best å kle barna i kulden. Barn har dårligere varmeregulering enn oss voksne, og det er så lett for å kle barna feil nå i vinterhalvåret. Det finnes uendelig med ulike type produkter på markedet i dag, så vi tenkte at det kunne være greit å lage en liten «guide» til dere, på hva og hvordan vi anbefaler at du kler dine barn når kulden slår inn.

Vi begynner med lue!
Vindtett lue er et must i kulden. Her er det viktig å sjekke at luen dekker godt på panne, øre og nakke. Visste du at det er fra hodet vi mister mest varme i kroppen? Hodet er det stedet på kroppen man raskest blir kald, så her gjelder det å investere i en vindtett lue slik at man hindrer unødvendig trekk.

Vår anbefaling: Jutulen & Tøysetroll luene, som begge er vanntett, ventilerende og foret med en myk og varmt fleece. Stropp under haken hindrer at luen faller av under lek. Vannsøyle 15000mm.

Halsen:

Hals er bedre en skjerf. En hals gir barnet større bevegelsesfrihet og det er tryggere å bruke ved lek og aktivitet. Vi anbefaler å trekke halsen opp i nakken og deretter ta luen over for best isolasjon mot kulde. Det fine med hals er at det ellers kan brukes som pannebånd og lue til andre årstider.

Vår anbefaling: Gauken hals 100% merinoull, og Gullfuglen vendbar hals 100% viskose av bambus på èn side, og en side med 100% myk ull fra Australia (allergivennlig).

Votter:

Barn blir fort kalde på hendene. Invester i slitesterke votter til barnet. Gode votter skal være myke, vannavvisende, ha varmt fôr og god slitestyrke.

Vår anbefaling:
Rumpetroll regnvotter  (4-8 år versjonen)er myke og behagelige. Rumpetroll regnvotter er fôret med en varm ullblanding, og vil dermed holde små barnehender varme og tørre, året rundt.

Mellomlag

Velg mellom ull eller polyester-fleece som mellomlag. Både fleece og ull er utmerket ettersom begge kvalitetene varmer og puster. Stoff som bomull vil derimot ikke transportere fuktighet, noe som gjør at barnet fort kan bli våt og kald.

Vår anbefaling:

Gulliver superundertøy er supermykt, lett, komfortabelt, og av høy kvalitet - perfekt som innerste lag når det ikke er så kaldt ute. Gulliver superundertøy klør ikke, absorberer fukt effektivt fra huden og tørker fort. Derfor oppleves Gulliver superundertøy som svært komfortabelt og temperaturregulerende når barnet er i aktivitet. Syntetisk undertøy transporterer fukt bort fra kroppen og føles varmt og komfortabelt selv i høy aktivitet. Polyesterfiber er sterkt, elastisk og tørker raskt. Er det kaldt ute velger du Gauken eller allergivennlige Gullfuglen innerst, og Mønstertroll eller Konfettitroll ullsett som mellomlag - perfekt å bruke under både regntøy, skallbekledning og vinterbekledning. Tåfis ullsokker er helt nødvendig, bomullsokker hører kun vår og sommer til.


Yttertøy

På de kaldeste tidene av året anbefaler vi at barna bruker vinterdress. Kjøp en vinterdress av god kvalitet. Først og fremst er det viktig at vinterdressen puster og er vanntett slik at man unngår fuktighet og at barnet fryser. Tiny Trolls vinterdresser har vannsøyle 15000mm.

En vinterdress av god kvalitet skal ha høy vannsøyle, god pusteevne og teipede sømmer. Videre skal en optimal vinterdress ha sterk rivestyrke og god sikkerhet. Med god sikkerhet mener vi godt synlige reflekser og avtagbar hette.

Sist men ikke minst er det viktig at vinterdressen gir god bevegelsesfrihet for lek og moro ute i kulden.


Du finner vårt flotte utvalg av alt yttertøy barnet ditt trenger her.


Kle barnet etter trelagsprinsippet, regulert av temperatur og årstid.

Tips! Husk å kjenne regelmessig på temperaturen på barna i nakke, på hender og på føtter når de er ute. Barn fryser som oftest ikke dersom de er varm på disse områdene. Snipp, snapp, snute - da er alle småtroll kledd til å leke ute

Copyright © Tiny Trolls of Norway